400 g revet gulrot, squash, eple, pære
3 egg
200 g sukker og 100 g brunt sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl solsikkeolje
400 g hvetemel
1 ts natron, 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts kanel, 1/2 ts nellik, 1/4 ts malt muskatnøtt
Litt rosiner, tranebær og noen tyttebær.
Hakkede valnøtter etter smak.
Squashen rives på et råkostjern på den groveste siden. Egg, sukker, vaniljesukker og olje piskes sammen. Bland resten av de tørre ingrediensene og ha det i. Rør så forsiktig inn de revne, rosiner og tranebær. Hell røren i to brødformer (ca. 13 x 23 cm) kledd med bakepapir og stek kakene midt i ovnen ved 150 grader i 60-80 minutter.
Variasjon: Ha røren i smurt springform ca 26 cm.
Bre over en krem med 100 g kremost, 100 g smør og 100 g melis når kaken er helt kald.
Pynt med valnøtter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar