lørdag 12. august 2023

Stikkelsbærpai

 Paibunn:

1,5 dl fin sammalt hvete og 2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 dl sukker

100 g smør

1 egg

Alt kjøres i en foodprosessor med hakkekniv til deigen samler seg. Trykk deigen ut i en smurt paiform – 24 cm, som settes i kaldt en halv time.

5 dl renset stikkelsbær legges på paideigen. Strø over 1 dl sukker blandet med 1 ts kanel.

Oppå:

75 g mykt smør piskes luftig med 1 dl sukker, 2 egg tilsettes.

2 dl hvetemel og 1/2 ts bakepulver blandes i og deretter 3/4 dl kaffefløte.

Fordel deigen utover stikkelsbærene i formen. Dryss over perlesukker og hakkede mandler

Stekes nederst i ovnen i 175°C, ca 40 min.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar