onsdag 25. september 2024

Squash- gresskar- og eplechutney


 5 ss solsikkeolje varmes i en stor panne og tilsettes

2 løk - finhakket,

100 g hel ingefær i strimler,

1 chili - finhakket,

12 hel delt kardemomme, 

1 ss kanel og 

1 ss sennepsfrø

som stekes rundt 5 minutter.

Hell alt over i en kjele og tilsett

5 hvitløksfedd i skiver,

500 g squash - skrelt og skåret i små biter

500 g gresskar - skrelt og skåret i biter og

5 epler - skrelt og skåret i biter.

La alt koke sammen til eplene er møre.

Rør inn

1 ts malt gurkemeie og

500 g brunt sukker.

La alt småkoke i 5 min til før

2 dl eplesidereddik og 

2 ts salt tilsettes - og 

alt kokes til eplene gjør chutneyen fyldig, men ikke tykk, ca 1 time.

Alt helles på varme glass.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar