lørdag 14. oktober 2023

Tilslørte gresskarer

 


Gresskar-mos:

Bak  gresskaret i stekeovnen på 180 grader i 20 min

og la det kjølne litt før det skrelles,

og kjøttet deles i terninger. 

Kok opp

2 dl vann med

2 dl brunt sukker og tilsett

ca. 1 kg gresskar-terninger.

Når terningene er møre, mos med stavmikser.

Rasp:

2 ss margarin smeltes sammen med

1 ss sukker i en stekepanne. Tilsett

2 dl brødrasp, som freses godt til det er sprøtt og gyllent - og avkjøles.

Krem:

2 dl kremfløte piskes luftig, men ikke for hardt

sammen med 1 ts sukker og

1 ts vaniljesukker.

Tilsett gjerne 

1 ss vaniljeyoghurt


Ca. 2 dl gresskar-mos

legges lagvis med rasp og krem.

Resten av gresskar-mosen kan fryses i passende porsjoner



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar