søndag 1. oktober 2023

Ørret i grønnsakform

 1 brokkoli i små buketter kokes i 

grønnsakbuljong av 1 buljongterning i 1/2 l vann sammen med

3 gulrøtter i skiver og

1 liten kålrot i små terninger.

Når alt er passe mørt, legges grønnsakene over i 

smørsmurt ildfast form.

1 purreløk i skiver fordeles oppå.

Saus kokes opp av

1 pk smøreost med urter,

1 pk Philadelphia ost og 

2 dl kremfløte.

Smak til med

salt og pepper og hell sausen over grønnsakblandingen.

4 ørretfiletstykker deles i terninger og legges på,

strø over litt havsalt og pepper og topp med

revet hvitost og

persille, frisk eller tørket.

Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 20 min.

Serveres straks med kokte mandelpoteter

og gjerne syltet squash eller gresskar



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar