lørdag 9. september 2023

Smørbrødkake


 Bunn til 2 kaker:

50 g gjær løses opp i

6 dl lunken melk og

100 g smeltet margarin, tilsett

900g hvetemel og

1ts salt

Alt eltes godt og heves til dobbel størrelse.

To runde kaker eltes og legges i smurt kakeform 24-26cm

Etterheves i 45 min og

stekes ved 225 grader i 20 min.


Hver kake deles i 3 tre lag.


Majonesfyll til hver kake:

300 g / en boks creme fraiche

330 g / 2 poser majones

røres sammen og smakes til med salt og pepper.


Smørbrødkake med fiskefyll:

Lag 1:

4 ss majonesfyll smøres på, 

4 ss majonesfyll blandes med 

250 g reker, 

50 g røkelaks i biter

kokt hakket egg, 

½ paprika, litt søt paprika, litt sylteagurk– finhakket 

og legges på.


Lag 2:

200 g rødbetsalat smøres på

4 ss majonesfyll blandes med

250 g fiskepudding og

100 g crabstick,

½ paprika, litt søt paprika og sylteagurk – finhakket 

og legges på.

Resten av majonesfyllet smøres på toppen.

Kaken pyntes med det som er i

i tillegg til salatblader og sitronskiver. 


Smørbrødkake med kjøttfyll:

Lag 1: 

4 ss majonesfyll smøres på, 

4 ss majonesfyll blandes med

en boks skinke skåret i terninger,

kokt hakket egg, 

½ paprika, litt søt paprika, litt sylteagurk– finhakket

og legges på.


Lag 2: 

200 g rødbetsalat smøres på

4 ss majonesfyll blandes med

100 g oppskåret kjøttpålegg og

100 g sprøstekt bacon,

oppdelte hvitostskiver,

½ paprika, litt søt paprika og sylteagurk – finhakket 

og legges på.

Resten av majonesfyllet smøres på toppen.

Kaken pyntes med det som er i

i tillegg til salatblader, tomat og agurk. 


Nok til 18 - 20 personer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar