50 g gjær løses opp i
6 dl lunken melk og
100 g smeltet margarin, tilsett
900g hvetemel og
1ts salt
Alt eltes godt og heves til dobbel størrelse.
To runde kaker eltes og legges i smurt kakeform 24-26cm
Etterheves i 45 min og
stekes ved 225 grader i 20 min.
Hver kake deles i 3 tre lag.
Majonesfyll til hver kake:
300 g / en boks creme fraiche
330 g / 2 poser majones
røres sammen og smakes til med salt og pepper.
Smørbrødkake med fiskefyll:
Lag 1:
4 ss majonesfyll smøres på,
4 ss majonesfyll blandes med
250 g reker,
50 g røkelaks i biter
kokt hakket egg,
½ paprika, litt søt paprika, litt sylteagurk– finhakket
og legges på.
Lag 2:
200 g rødbetsalat smøres på
4 ss majonesfyll blandes med
250 g fiskepudding og
100 g crabstick,
½ paprika, litt søt paprika og sylteagurk – finhakket
og legges på.
Resten av majonesfyllet smøres på toppen.
Kaken pyntes med det som er i
i tillegg til salatblader og sitronskiver.
Smørbrødkake med kjøttfyll:
Lag 1:
4 ss majonesfyll smøres på,
4 ss majonesfyll blandes med
en boks skinke skåret i terninger,
kokt hakket egg,
½ paprika, litt søt paprika, litt sylteagurk– finhakket
og legges på.
Lag 2:
200 g rødbetsalat smøres på
4 ss majonesfyll blandes med
100 g oppskåret kjøttpålegg og
100 g sprøstekt bacon,
oppdelte hvitostskiver,
½ paprika, litt søt paprika og sylteagurk – finhakket
og legges på.
Resten av majonesfyllet smøres på toppen.
Kaken pyntes med det som er i
i tillegg til salatblader, tomat og agurk.
Nok til 18 - 20 personer
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar