onsdag 26. februar 2025

Fyrstekake


 150 g smør røres hvitt med

1,5 dl sukker, rør inn

2 eggeplommer og

3 ss vann.

300 g hvetemel siktes i sammen med

2 ts bakepulver.

La deigen stå kjølig mens fyllet lages.

Fyll:

230 g mandler kjøres i foodprocessor/hurtigmikser og blandes med

230 g melis og

2 eggehviter.

To tredeler av deigen trykkes ut i en smurt springform på 22 cm

slik at deigen går  litt opp på kanten.

Mandelmassen fylles i.

Resten av deigen kjevles ut ca 1/2 cm tykt 

og deles i strimler på 1 1/2 cm med baketrinse.

Disse legges i rutemønster over mandelmassen og noe langs kanten.

Strimlene pensles med sammenvispet egg.

Kaken stekes på nederste rille ved 170 grader i ca 50 min.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar