Mørdeig:
2 dl/125 g hvetemel,
3 ss sukker,
75 g margarin røres sammen
og settes kaldt.
Vannbakkels:
3 dl vann kokes med
100 g margarin. Rør inn
2 dl/125 g hvetemel
og la massen koke under kraftig omrøring til den slipper bunnen av kjelen.
Avkjøles litt før
3 egg tilsettes, ett om gangen.
Settes med skje på platen.
Kjevle mørdeigen til 3 mm tykk leiv.
Stikk ut 6 cm runde kaker,
som legges oppå hver vannbakkelsbolle.
Stekes nederst i ovnen ved 190 grader i 30 min.
Fylles med eggekrem gjennom et hull i bunnen, når de er helt kalde.
Eggekrem:
2 eggeplommer,
1 ss sukker,
1 ss maisennamel
og 3 dl kaffefløte
kokes opp under kraftig omrøring til den tykner.
1 ss vaniljesukker tilsettes når kremen er litt avkjølt.
Rør inn
1 dl stivpispet kremfløte når kremen er helt kald.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar